Cor la Fontana

El Cor la Fontana és la coral d’adults de l’Escola. Hi cantem, amb molt de goig, pares, mares, avis, tiets,… dels nens i nenes d’ara o dels nens i nenes que han passat per l’Escola.

  • Assagem a l’Escola els dijous del curs escolar, de 20:30 a 22:30.
  • No calen coneixements musicals, només veu, oïda i ganes de cantar i gaudir plegats.

 

Contacte: corlafontana@escolalurdes.cat


Història

El Cor La Fontana de Barcelona es fundà a l’inici del curs 94-95 a l’escola Nostra
Senyora de Lourdes del barri de Sarrià-Sant Gervasi de Barcelona. Aquesta escola,
tot i ser només de primària (alumnes fins a 12 anys) té una forta tradició en l’educació a través del cant coral com ho demostren les formacion que s’han anat creant al llarg dels anys: corals infantils, coral de mestres, coral d’ex-alumnes i la nostra coral formada pels pares, mares i familiars de l’escola. Des de l’inici la direcció ha anat a càrrec de Mercè Cano i Nogué.

El nostre nom, La Fontana, ens uneix i ens obre a tot el barri, ja que aquest era el nom d’una gran finca que ocupava una bona part del barri on es troba ara l’escola.
L’objectiu del nostre cor ha estat sempre gaudir cantant, cantar el millor possible, conèixer diferents estètiques, estils musicals i establir vincles amb altres grups corals. El nostre repertori inclou peces corals de totes les èpoques i estils, entre elles: Glòria d’A. Vivaldi, Magnificat del Pare Josep Ma Martí, Sancta Maria de W.A. Mozart, Bohemian Rapsody de Queen, Missa en sol major D.167 de F. Schubert, Nocturns i Te Deum de W.A. Mozart, Nocturnos de la ventana de F. Garcia Lorca i F. Vila, Cançons a Mahalta de M. Torres i F.Vila i A little Jazz Mass de B. Chilcott.

En aquests anys hem realitzat intercanvis corals amb el Cor-A-Song d’Oldenburg
(Alemanya), amb la coral Coro ’n’ aria de Milà (Itàlia), amb la coral Sant Antoni de La Massana (Andorra), amb la coral L’estel de Ciutadella (Menorca), amb la Coral Salatxo d’Orio i la Luberri Abesbatza de Donosti (Euskadi), amb la Coral Ciutat d’Eivissa amb la Coral Sant Sadurní d’Anoia, amb el Cor Matilde Salvador de L’Alguer (Sardenya) i de l’Orquestra Barcelona Filharmonia, amb el Norra Nöbbelovs Kyrkokör de Lund (Suècia), amb el Cor Flumine de Tortosa i el Cor de mestres de Palma de Mallorca, amb la Coral Sant Ramon de Sant Ramon de La Segarra i el Cantabile Cor de Cambra d’Olot, amb la Schola Cantoria de Granada i amb el Cor Maragall de Girona (en el “Temps de Flors 2019”), amb la Coral Castellterçol i amb diferents corals de la Catalunya Nord i de la ciutat de Barcelona.

El curs 2019-2020 hauríem celebrat el nostre 25è aniversari, però la pandèmia
no ens ho va permetre. Vàrem fer assaigs online i presencials-separats-
amb mascareta i el curs 2021-2022, amb ànims renovats vam reprendre els intercanvis, el primer amb la Coral Castellterçol.