Biblioteca


Informació general de la Comissió:

Objectius:

  • Fomentar l’hàbit i el gust per la lectura. Conscienciar sobre la seva importància com a eina intel·lectual i emocional imprescindible en l’educació dels nostres fills.
  • Organitzar activitats relacionades amb els llibres fora de l’horari escolar, per a les famílies i els infants.
  • Ajudar l’escola en tasques puntuals de manteniment de la biblioteca, com el folrat o l’etiquetatge de llibres.

A qui va dirigit:  A tota la comunitat escolar (famílies, infants i equip de mestres)

Qui formem part de la Comissió: Anna Molins, Clara Matas, Elisabet Vallecillo, Jordi Aboy, Madalena Elek, Noemí Batllori i Sara Di Lullo.

Enllaç amb l’escola: Noelia Ramírez

Contacte: bibliotecaampa@escolalurdes.cat

Consulta la memòria del curs 2018-2019.


Activitats previstes pel curs 2019/2020:

Biblioteca oberta: seguirem amb el projecte d’obrir les portes de la biblioteca de Lurdes a les famílies un dijous al mes – de desembre a maig – fora d’horari escolar. Aquesta activitat és molt especial perquè permet a les famílies entrar una miqueta dins d’aquest univers tan reservat que és l’escola dels nostres fills. També és molt emocionant pels nens poder ensenyar-nos el seu espai i els seus llibres preferits. Realment és una vivència molt enriquidora, que potencia el vincle entre pares-nens i la capacitat de gaudir de la lectura en família. Comunicarem les dates per e-mail i també les publicarem al calendari de la web de l’AMPA.

Cafè i llibres: al curs passat (17/18) vam inaugurar aquesta activitat amb molt èxit, així que la repetirem i d’aquesta vegada, en dosis doble, una sessió al desembre abans de les festes nadalenques i una altra a la primavera. L’activitat consisteix a fer una xerrada a la biblioteca per als pares interessats amb algun expert en Literatura Infantil i Juvenil. La idea és que els pares puguin portar els seus dubtes sobre aquest tema i també conèixer suggeriments de lectura.

Contes del Món: també inaugurada el curs passat, aquesta activitat es troba dins de la programació de la Biblioteca Oberta, i proposa l’apropament a alguna cultura del món de la mà de la lectura. Pares, mares o altres membres de la família de l’escola procedents d’altres països (o que hi hagin viscut) ens faran un tast intercultural amb un conte-contes.

Grup de folrat de llibres: aquest any seguim reunint-nos periòdicament per folrar llibres de la biblioteca. Comunicarem les dates per e-mail i també les publicarem al calendari de la web de l’AMPA.